Blog

Hvad koster det at gå til psykolog?

Privatpraktiserende psykologer sætter selv prisen for samtaler. Samtidig er det forskelligt psykologer imellem hvilke muligheder der er for tilskud og hvor længe du som klient skal vente på at komme til første samtale. Dette indlæg gør det klart hvordan systemet fungerer.

Hvem bestemmerne priserne?

Hvor lang er ventetiden på psykologsamtaler?

Er det relevant med en henvisning?

Prisen for en almindelig samtale med en psykolog ligger typisk mellem 900,- og 1100,- kroner for en session af ca. 50 minutter.
Varigheden kan dog være alt fra 45 til 90 minutter, ligesom priserne kan variere bredt.

Nogen synes at prisen virker høj

Timepriserne skyldes først og fremmest at samtaler ofte kræver at psykologer forbereder sig inden og fører journal bagefter. En samtale på 50 minutter kan derfor let blive til halvanden times arbejde inkl. tiden inden og efter selve samtalen.

Samtidig ønsker de fleste psykologer ikke at have mere end 4-5 samtaler per dag fordi det er vigtigt at kunne være til stede og give den enkelte klient sin fulde opmærksomhed.

Henvisninger og betaling af staten

Nogen psykologer er medlem af sygesikringen, mens andre fravælger dette. Fordelen ved at være en del af ordningen er at staten giver tilskud til en række behandlinger, fx ved en henvisning for depression fra egen læge.

Der er dog også ulemper. Et forløb med tilskud gennem en henvisning:
• har ofte lang ventetid – det er ikke unormalt at skulle vente 4-6 måneder på at komme til
• er begrænset til et vist antal samtaler bestemt på forhånd
• kræver en henvisning – man skal falde ind i en kasse så lægen har en årsag til henvisningen

Mulighederne hos Terapi Rasmussen

Hos Terapi Rasmussen kan du som regel komme til indenfor en uge – og være lige hvor du vil fordi samtalerne foregår online. Du kan ikke bruge en eventuel henvisning fra lægen.

Den første samtale er nedsat til 600,- så du kan mærke om vi har den rette forbindelse.

Hvis du efter at have læst dette indlæg overvejer at bestille tid til din første samtale online, kan du lige nu booke din første session til nedsat pris. Det giver dig en mulighed for at afprøve formatet og at have din første samtale med mig fra din egen stue eller lige hvor du ønsker at være.

Har du spørgsmål om online terapi eller andet, er du meget velkommen til at skrive igennem kontaktformularen.