Simon Rasmussen

Kort om mig

Jeg er uddannet psykolog fra Syddansk Universitet. Her skrev jeg bachelorprojekt om effekten af terapi og mit kandidatspeciale om depression specifikt. Jeg er 32 år gammel og bosat i Århus hvor jeg tidligere havde de fleste samtaler inden de blev rykket online under Corona.

Når du befinder dig på denne side, overvejer du måske at booke en tid hos mig. Det kan der være mange grunde til, og uanset hvilken må du først vide om jeg er den rigtige for dig at tale med. Jeg skriver her om min tilgang, og hvis du har yderligere spørgsmål, er du meget velkommen til at bruge kontaktformularen.

Du kan også læse udtalelser fra klienter lige her:
læs udtalelse.

online psykolog

Primære områder - hvor kan jeg hjælpe dig

Depression
Jeg har især beskæftiget mig med depression og hvordan lidelsen bedst kan behandles.

Angst og stress
Jeg er særligt interesseret i angst og stress, to emner som til tider hænger sammen. Foruden disse emner kan jeg blandt andet hjælpe dig med:

  • Selvværd
  • Eksistentielle problematikker
  • Håndtering af smerte

Beslutningstagning
Jeg udgav i august 2021 en lærebog om det at træffe beslutninger og at tænke mere effektivt. Du kan læse mere om bogen her: www.forlagetdefacto.dk/beslutningspsykologi

Min tilgang til psykologien
og til terapi

Jeg er drevet af en dyb interesse for hvad der former et sundt sind, og særligt hvad der virker i psykoterapi.

Den psykologiske forskning viser at teori og metode er sekundært, mens den menneskelige forbindelse er primær (klik her for link til en videnskabelig artikel). Det vigtigste er helt enkelt at jeg forstår dig, og at vi er på bølgelængde.

Det er derfor vigtigere for mig at bruge det jeg finder mest relevant for dig, end at kategorisere min terapi. Dermed er min terapi en blanding af tilgange og metoder, hvilket også kaldes eklektisk terapi.

Nogle tilgange finder jeg dog særligt ofte hjælpende, og det er blandt andet:

  • Meditation og mindfulness
  • Kognitiv adfærdsterapi
  • Stoicismen – filosofien der ledte til udtrykket “stoisk ro”

Praktisk om samtaler

Formatet
Jeg har specialiseret mig i online samtaler og har i dag langt de fleste samtaler i dette format. Du kan læse meget mere om både formatet og mine tanker herom i blogindlægget: 
Online psykolog 

Forløb af samtaler
Forløbet af en samtale kan være ganske forskelligt fra gang til gang og klient til klient. I den første samtale fokuserer jeg oftest på at blive klogere på hvor du står her og nu, og hvad der er gået forud for din aktuelle situation.

Det vil derfor i den første samtale oftest være sådan at det er dig som klient der taler mest, mens jeg stiller spørgsmål. I opfølgende samtaler vil jeg oftest have mere fokus på at dele mit indtryk, mine professionelle erfaringer og inputs fra videnskaben.